DVBT.ro – Televiziune Digitală Terestră » Pro Tv HD si Sport.ro HD in teste pentru a fi criptate

Posts | Comments | Email

Pro Tv HD si Sport.ro HD in teste pentru a fi criptate

Din 31 ianuarie 2014 Pro TV si sport.ro nu mai merg pe DVB-T (de fapt nu mai pot fi văzute direct, fiind criptate). La majoritatea televizoarelor merge doar sunetul, imaginea fiind complet neagră, cu un mesaj dat de TV referitor la codec, criptare sau card CI. Motivul este că emisia celor două canale este în teste pentru criptare. Comunicatul oficial dat de PRO TV S.A. este aici,  iar mulțumită userului JohnnyBGood avem și câteva informații suplimentare aici.

Pe scurt, situația este temporară, cât timp se fac aceste teste, însă cu siguranță scopul lor este de a testa o tehnologie de criptare care ulterior să fie și implementată. O variantă posibilă ar fi ca PRO TV să liciteze pentru unul sau mai multe multiplexe în momentul lansării licitației pentru acestea și să permită decodarea transmisiei doar cu un card CI+, compatibil cu majoritatea televizoarelor. Având în vedere platforma Voyo, puternic promovată de PRO TV și costurile relativ reduse ale abonamentului la acest serviciu online, este posibil ca un eventual card/abonament pentru a putea vedea PRO TV prin DVB-T să fie împachetat și cu un abonament la serviciile online ale companiei.

 

tv_back_cropperd_rs


Acum ne puteți da "Like" și pe facebook la facebook.com/dvbt.ro


Comments (5)

 

 1. gogu says:

  DVB-T o investitie inutila, deoarece toate canalele sunt in curs de a fi criptate. Dece sa ti se dea gratis ceva ?
  Si e chiar sanatos, tinand seama de efectele devastatoare a uitatului la TV.

 2. accciduzzzu says:

  si pt cei care n-avem acces la cablu ce facem?

 3. mako says:

  dvb-t am vrut sa zic…

 4. mako says:

  dvd-t si t2 in romania oricum este inutil…unii nici nu stiu ce inseamna digital, de hd nu mai vorbesc…fac ochii cat cepele…hasde?

 5. berbanku says:

  Este si criptat si mai nou in DVB-T2 doar. Deci, DVB-T in ro devine inutil…mai bine iei cablu sau satelit…si vezi mai multe. Care vor fi necriptatele ? TVRurile probabil.

Leave a Reply