DVBT.ro – Televiziune Digitală Terestră » DVB-T funcțional la Cluj-Napoca (!!!)

Posts | Comments | Email

DVB-T funcțional la Cluj-Napoca (!!!)

O veste foarte bună pentru DVB-T în general și pentru Cluj-Napoca în special.

Am fost anunțat că s-a pornit emisia transponderului de DVB-T Master One Cluj Napoca pe canalul 36 cu PAR ~100W. Zona deservită de acest emițător este de aproximativ 75% din municipiu.

Harți reprezentând zonei de serviciu și a zonei de umbrire sunt mai jos.

Rugămintea mea, cât și a inițiatorului proiectului este ca pionierii care vor recepționa acest semnal să lase feedback referitor la calitate, în funcție de zonă, antenă și orice alte aspecte considerate folositoare. Feedback-ul este foarte important în acest moment.

Mulțumesc domnului Ioan Gasparel pentru proiectul în sine și pentru informațiile oferite.

Harta zonei de serviciu (click pe imagine pentru a o mări):

ZONA DE SERVICIU LA MINIM 50DBUVPM

Harta umbrire (click pe imagine pentru a o mări):

HARTA UMBRIRE DVBTI 002_rs

 


Acum ne puteți da "Like" și pe facebook la facebook.com/dvbt.ro


Comments (43)

 

 1. Mihai says:

  Se receptioneaza la Baia Mare transmisia digitala.
  Deocamdata 3 posturi (ale TVR)

 2. dada says:

  Dvbt2 functional in cluj.. Cu antena turceasca pe canal 21 tvr 123 news si hd

 3. augustin says:

  ceva noutati?

 4. Chris says:

  buna!

  domnule Gasparel, cam cit costa un echipament din acesta de emisie DTV, si cine plateste pt el?

  aveti cumva idee in cit timp se va trece masiv la instalarea de emitatoare in restul tzarii? pt ca pina azi doar 3 orase au semnal (si ala cam experimental) ceea ce insemana 10% din populatie? in ritmul asta ne apuca anul 2020 tot experimentind…

 5. Eduard says:

  Salutare ,
  Am o antena de tip AHD 343 si receptionez cu intermitenta Muzic Channel si restul programelor, stau pe Str Eugen Lovinescu ( zona Campului). Nu am amplificator de antenna, se merita sa imi cumpar unul ?
  Multumesc.

 6. Ignat says:

  Am sanse sa prind semnal pe strada Rasaritului? Terasa apartamentului priveste spre B-dul Muncii…

  • Stefan says:

   Foarte putine sanse.

   • Gasparel Ioan says:

    Stefan ,te felicit pentru dragostea pt DVBT CLUJ.In scurt timp emisia se va intrerupe pentru un upgrade la DVBT2.Salutare si multumiri pentru sprijinul cu cei interesati.Trimite-mi un e-mail pt diploma QSL- Pionier Rx-dvbt Cluj Napoca.De asemenea oricine a receptionat DVBTCluj-Napoca.

 7. DAN says:

  BUNA ZIUA,DE LA GILAU AM SANSE SA RECEPTIONEZ CEVA?DACA TUNERUL MEU NU ESTE CU FORMAT MPG4 POT RECEPTIONA .MERSI

 8. dragos says:

  Salutare tuturor. Imi poate spune si mie cineva daca am vreo sansa sa prind ceva programe in Observator cu orientare spre centru? (stau in camin si geamul camerei este spre centru-> total opus feleacului). http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/41/w2o3.png
  In cel mai bun caz as putea sa montez o antena prinsa de pervaz sau perete, insa orientata in spre centru doar :( . Am gasit ceva antena cu amplificator saturn 360, este buna pentru ce am eu nevoie? Tin sa mentionez ca receptia o fac in momentul de fata cu un tv tuner “WinFast PalmTop/Novo Tv Pro”, o antena tip bat de vreo 10 cm si prind urmatoarele programe: CH21 tvr1, CH23 tvr2, CH33 protv, CH40 protv, CH42 tvr2, CH46 realitate, CH53 antena1, CH59 tvr2. Calitatea acestor programe depinde de pozitia antenei (cand prind un post super, celalalt se duce naibii).

  • mihai says:

   Dragos, ce spui tu pana acum par sa fie toate analogice.
   Tunerul tau suporta si DVB-T (digital)?

   • dragos says:

    Tunerul este analogic + digital. Cu antena specificata as avea sanse sa prind acele programe la o calitate mai buna daca orientarea geamului este spre centru? Acele programe le-am prins cu un bat de 10 (antena) dvb-t in camera! deci nu scoasa afara!!!

  • Stefan says:

   Antena de emisie nu este in Feleac!Este in catunul Casele Micesti(in http://maps.google.com/ asta este pozitia: 46.698661,23.570115).Ai sanse mari sa prinzi semnal reflectat in locatia si cu antenna mentionata(antenna de emisie este la cca.6,6km si nu sunt obstacole majore intre antena de emisie si locul de receptie)

 9. Calin says:

  Buna
  as dori sa stiu daca in zona Sf. Ion ,langa terasa Roata (1.5 Km de la ultima statie de troleu), se poate receptina semnal.
  Multumesc
  O zi buna!

  • Stefan says:

   Chiar langa terasa Roata , putine sanse pentru ca dealul din apropiere obtureaza serios calea semnalului, insa in zona Restaurantului Sf. Ion sunt sanse mari pentru receptie.(pozita antenei de emisie : http://maps.google.com/ 46.698661,23.570115)

 10. dragos says:

  cum este transmisia dvbt sau dvbt2

 11. Gasparel Ioan says:

  Stimate domn Traian,
  Banuiesc ca sunteti obturat de zidurile blocurilor de 10 etaje din fata.Este importanta inaltimea antenei.
  cu multumiri pt informatie.
  G.I.

 12. costel says:

  Receptie obtinuta cu antena cu opt elementi si instalata la etaj III,in cartierul Gheoghieni.Citeva crengi ca obstacol fizic spre emitatorul din Feleac.Pe bara de semnal al televizorului-50 %.Ma aflu,daca citesc bine harta de receptie de mai sus,in zona intre 12-20 dB.Cam intre aceste valori este si C/N la receptie,intre 17-18 dB.Se poate si mai mult?Pe vreme urita el scade destul de mult incit dispare semnalul util.

  • Gasparel Ioan says:

   rECEPTIA DUMNEAVOASTRA ESTE IN DIFRACTIE, SI DE ACEEA ESTE INFLUIENTATA DE NATURA TRASEULUI ,CARE ESTE CU ELIPSOIDUL FRESNEL INCIZAT.CUM INDICELE DE REFRACTIE ESTE MAI MARE , ATENUAREA CRESTE REPEDE.DETERMINANTA ESTE INALTIMEA ANTENEI.IN VIITORUL APROPIAT VOM INSTALA INCA UN EMITATOR PE DEALUL NORDIC DUPA CE GASIM O GAZDA BUNA.CU STIMA GI.

 13. Daniel says:

  Merge si in Someseni.Antena UIF cu 10 elementi plus amplificator.Receptor am deocamdata numai MPEG2.

 14. Traian says:

  Am incercat in Marasti, zona Kaufland, cu un Philips PD9005/12 si antenade 10cm, tpi basonas dar nu prinde semnal.

 15. Dragos says:

  Am cautat azi semnal dar nu am receptionat absolut nimic. Am verificat pe Muncii, in piata Mihai Viteazu si in Zorilor. Nimic. Am incercat cu un dvbt de masina mpeg4 cu 2 antene.

 16. Cristi says:

  Stie cineva daca merge in Marasti si Someseni?

 17. Claudiu says:

  Merge si in Dambul Rotund, cu antena deaia veche in forma de V

 18. Claudiu says:

  Confirm semnal de 50% din Dambul Rotund pe canalul 36. antena normala cu sarme pe casa si functioneaza. MULTUMIM

 19. Stefan says:

  Am mai facut niste teste de receptie in 3 zone din Cluj-Napoca:
  http://imageshack.us/a/img89/4196/ldhv.jpg
  1. http://imageshack.us/a/img837/706/xmdd.jpg
  2. http://imageshack.us/a/img268/371/1odz.jpg
  3. http://imageshack.us/a/img9/8648/uyg4.jpg

  Echipamentul de receptie:
  – antena tip baston de 10 cm
  – tuner usb Terratec H5
  – laptop -DVB-Viewer

  • io says:

   Totusi nu se poate face nimic sa se inbunatateasca receptia? (sa se mareasca puterea/pozitionarea antenei) Ca asa sincer mi se pare ca numai in camp deschis si cu o pozitionare buna poti sa prinzi ceva.

   • GASPAREL IOAN says:

    stimate concetatean, in faza a doua a experimentului semnalul se va imbnatatii mult.dorim amplasarea a inca unui emitator in retea SFN cu primul.Multumescpentru informatie.

 20. Stefan says:

  Da, se emite sigur.Astazi am reusit sa prind semnal pe canalul 36 , ,,inarmat ” cu un laptop cu un tuner USB Terratec H5 si cu o antenuta simpla tip baston de 10 cm .

  http://imageshack.us/a/img266/7697/5pd9.jpg

  • Gabriel says:

   In ce zona? Eu am incercat in marasti cu un tuner usb si nu prinde nimic in casa..

   • Stefan says:

    Am incercat in mai multe locuri (din masina). Captura a fost facuta pe centura Manastur-Zorilor. Nici eu n-am prins nimic in casa , in Manastur, etajul 3. inconjurat de blocuri . Probabil, locul de emisie este in Casele Micesti (de unde s-au facut testele la inceputul anului).

 21. io says:

  La mine pe Turzii putin mai jos de Sigma nu intra nimic! Am incercat cu tunerul de la tv DVB-T si antena Biquad home-made si nimic.Sigur se emite? poate sa comfirme cineva?

  • GASPAREL IOAN says:

   Antena pozitionata in exterior pe terasa blocului.Pozitia este la limita de vizibiltate.Consultati harta atasata pa situl dvbt.ro
   succes!

Leave a Reply