Posts | Comments | Email

Despre site

Informatii generale despre site


Pagina este dedicata tehnologiei DVB-T in Romania.

Aici veti putea gasi informatii despre canalele disponibile prin DVB-T, echipamente necesare pentru receptionare, dar si informatii tehnice pentru cei mai pasionati.

Pentru stiri legate de patrunderea DVB-T-ului in Romania, urmariti tab-ul STIRI.

Site-ul se doreste a fi unul cat mai deschis. Se doreste a fi folosit in principal ca o prima sursa de informare,  deschis toturor persoanele interesate de DVB-T. Pentru cei pasionati, site-ul este un portal (in vechiul sens al cuvantului) spre sursele mult mai tehnice.

Forumuri exista deja mai multe si discutiile sunt bine conturate pe ele. In cazul in care vizitatorii o vor cere, un forum va fi deschis. In lipsa lui, voi incerca sa fac o listare a celor mai interesante discutii, in zona de link-uri.

Daca gasiti greseli  sau informatii false pe acest site, va rog sa le raportati. Nu sunt facute cu intentie, dar pentru multe din informatiile non-tehnice sursele sunt forumuri sau discutii deschise.

Mihai

Comments (10)

 

 1. aurika says:

  Nu mai am imagine la PRO TV HD si la SPORT.Ro HD incepand de azi 31 ian.2014.Sunt singurul pe DVB-T cu aceasta problema?Mai exista cineva cu probleme?

 2. devebe'u întâiu says:

  Exista vre-o adresa de contact prin mail, care sa fie *valida*?

  Nici dvbt [at] dvbt [dot] ro care apare in dreapta barei de navigatie la ‘Email’, nici admin [at] dvbt [dot] ro pe care am gasit-o pe aici nu par valide. Dupa 24 de ore primesc ‘Delivery to the following recipients has been delayed’ si dupa inca pe atat ‘Unable to deliver message to the following recipients, due to being unable to connect successfully to the destination mail server’.

  Am incercat contactarea pe mail fiindca eu unul consider ca nu aceste comentarii sunt locul potrivit pentru probleme care desi tin de site nu sunt utile vizitatorilui sai.

  • mihai says:

   Salut,

   Adresele sunt ambele valide (teoretic cel putin). Am avut ceva probleme cu gazduirea in ultimele saptamani, dar nu neaparat la partea de mail. Ultimul alt mail primit necatalogat ca spam era din 9 septembrie. Spamuri au venit destule pana si astazi pe ambele casute. Am trimis si acum un mail din alta parte si a ajuns, desi e drept, cu intarziere.
   Ca o alta optiune, poti incerca dvbt.ro@gmail.com. Acolo nu e implicat niciun alt server decat cele google.
   Imi pare sincer rau ca nu ai reusit sa scrii si te rog sa incerci pe aceasta ultima adresa (dvbt.ro@gmail.com).

   Mihai

   • devebe'u întâiu says:

    Tocmai am retrimis mesajul catre dvbt.ro [at] gmail [dot] com. Sa vedem, poate de aceasta data ajunge.

    Oricum, daca un mesaj ajunge cu intarziere nu e semn bun. De fapt problema pe care mi-o semnaleaza serverul meu (Hotmail, acum Outlook.com) e tot pe-acolo: nu reuseste sa se conecteze la serverul destinatie desi tot incearca timp de 2-3 zile. Daca la un moment dat ar reusi, atunci email-ul ar ajunge cu o intarziere mai mica sau mai mare.

 3. GASPAREL IOAN says:

  In legatura cu exoerimentul efectuat la Cluj pot sa va precizez urmatoarele;In data de 24 noiembrie a avut loc un simpozion regional intitulat DVB -T prezent si viitor, organizat de Radioclubul Unirea Cluj ,sc PRO TEL ROM srl,ELETTRONIKA & SyES Italia, cu care ocazie s-a prezentat strategia de trecere de la TV digital la DVB T, cit si comunicari stiintifice legate de acest subiuect.De asemenea s-au efectuat emisiuni demonstrative in timpul seminarului ,iar apoi s-a emis experimentl din amplasamentul statiei de radiourgenta a radioclubului pe canalul 36 aprobat de ANCOM.Deoarece pilonul suport are o inaltime doar de 20m, iar padurea din fata spre municipiul are 25m , nu s-a putut pune in functiune conform reglementerilor .S-a cerut prelungirea acordului urmind mutatrea amplasamentului intr-un loc propice radiatiei spre municipiu.Echipamentul a fost pus la dispozitie de firmele italene cu care s-a retranslatat muxul canalului 47 din Paltinis -Sibiu in canalul 36, cu un PAR de 100w . Managr de proiect IOAN GASPAREL

 4. Daca pot sa ajut la site ….
  Am experienta in instalarea antenelor pt.dvb-t (cateva sute, chiar si la distante mari) si cunosc foarte multe modele de decodoare. Daca oricine are intrebari – cu placere !

  • admin says:

   Salut,
   Apreciez mult raspunsurile pe care le dai la intrebarile de pe commenturi. De asemenea, daca ai vreodata un articol care ar putea fi publicat sau vreo stire referitor la implementarea DVB-T in Romania (avand in vedere ca esti aproape de ceea ce se intampla) nu ezita sa imi trimiti un email pe admin@dvbt.ro.
   Multumesc.

  • MARI says:

   da as avea multe intrebari

 5. Creationn says:

  “Aici veti putea gasi informatii despre canalele disponibile prin DVB-T, echipamente necesare pentru receptionare”

  Ar trebui sa mai adaugi un buton in meniul site-ului in care sa listezi site-uri de unde se pot comanda astfel de echipamente :)

  • admin says:

   Am încercat să menţin o poziţie distantă faţă de cei care vând echipamente pentru a nu fi părtinitor şi pentru a nu se crede că sunt plătit de vreunul din vânzători. Pe măsură ce voi avea experienţe cu diferite echipamente şi dacă vor fi pertinente, voi posta comentarii.
   Link-uri către diferite magazine s-ar putea să postez dacă reuşeşc să strâng o listă mai mare. De asemenea, nu am tăiat până acum nici un comentariu în care s-ar fi făcut vreo reclamă la vreun alt site, fie el şi comercial.

Leave a Reply